De mooiste cadeauboeken

Welk boek staat er dit jaar op jouw verlanglijstje? En welk boek geef jij cadeau? Van klassiekers tot kunst en van avontuur tot sprookjes of voetbal. Er is genoeg om uit te kiezen!

 

Paul Poiret - Dromen van de OriëntPaul Poiret: Dromen van de Oriënt van Enzo Pérès-Labourdette

Van paraplubezorger tot Koning van de Mode

Toen iedereen elkaar nog monsieur en madame noemde, had de jonge Paul Poiret een baantje bij een paraplufabriek. 
Maar hij droomde van een wereld vol kleur…

Jonge paraplubezorger Paul Poiret wil niets liever dan kleding ontwerpen: kleding die spannender is dan korsetten of jurken met een hofsleep. Na een wankele start in de modewereld gaat hij op reis. Geïnspireerd door de kleuren en vormen die hij tegenkomt, stort Poiret zich op een nieuwe exotische mode, en hij is niet meer te stoppen. Met zijn wervelende, fantasievolle en kleurrijke ontwerpen maakt hij in het grauwe Parijs de weg vrij voor de Art Déco. En binnen korte tijd wordt hij de Koning van de Mode.

Enzo Pérès-Labourdette studeerde af aan Minerva in Groningen en is winnaar van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen voor beginnende illustratoren. In 2017 illustreerde hij Anne, het paard en de rivier van Wouter Klootwijk.

 

LampjeLampje van Annet Schaap

Fantasierijk en origineel schrijfdebuut

In dit avontuurlijke verhaal vol ruwe zeebonken en mysterieuze zeewezens volg je een dapper meisje: Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die elke avond de toren beklimt om het licht aan te steken. Maar op een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn, gaat alles mis – een schip met kostbare lading vergaat.

Lampje en haar vader zullen zeven jaar moeten werken om hun schulden af te betalen. Lampje wordt naar het Zwarte Huis van de Admiraal gestuurd, waarvan ze zeggen dat er een monster woont…

Na meer dan 250 boeken van illustraties te hebben voorzien, heeft Annet Schaap zich nu voor het eerst aan het schrijven van een boek gewaagd (die ze ook zelf heeft geïllustreerd).

 

 

Wereld Voetbal Recordboek 2018Wereld voetbal recordboek 2018

Hét boek voor alle voetballiefhebbers

Gloednieuwe versie van deze succestitel. In de traditie van het Guinness Book of Records komen alle voetbalrecords aan bod in dit rijk geïllustreerde boek. WK’s, EK’s, Olympische Spelen en alle andere grote toernooien.

Boordevol records en weetjes over voetbal in de hele wereld. Kleinste land, grootste zege, snelste doelpunt… Een mooi groot boek, een prachtig cadeau voor de feestdagen. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

 

 

 

WerkWerk van Sieb Posthuma

Het mooiste werk van Sieb Posthuma

In dit indrukwekkend overzichtswerk zijn de mooiste illustraties die Sieb Posthuma maakte voor volwassenen opgenomen.
Posthuma werkte na zijn studie aan de Rietveld voor o.a. kranten en tijdschriften en werd daarna ook een geliefd schrijver en illustrator voor kinderen. Veel van het werk dat hij maakte voor volwassenen is nooit in boekvorm verschenen. Uit Posthuma’s nalatenschap is een ruime keuze gemaakt die de volle breedte van zijn meesterschap toont: een feest van kleur, vorm en oorspronkelijkheid. Met een voorwoord van Jaap Robben.

 

 

 

 

En toen, Sheherazade, en toenEn toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros

Heel lang geleden en ver hier vandaan…

… leefde de jonge vorst Sjahriar, die ontdekte dat hij door zijn vrouw werd bedrogen. Gek van verdriet liet hij haar doden om vervolgens elke nacht een nieuwe bruid te nemen die hij ’s ochtends liet onthoofden door zijn vizier. Geen vrouw zal hem ooit nog bedriegen.

Dit gaat door tot Sheherazade, de inventieve en fantasierijke dochter van de vizier, haar vader vraagt of zij de volgende bruid mag zijn. In de eerste nacht vertelt Sheherazade de vorst een verhaal dat in de ochtend nog niet uit is. Sjahriar laat haar een dag langer leven om ’s nachts de afloop te kunnen horen. Maar het verhaal gaat over in een ander verhaal, waarvan het einde de ochtend niet zal halen. De bedrogen machthebber heeft geen verweer tegen het onvoltooide, en de nachten rijgen zich aaneen…

Een selectie uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht, herverteld door meervoudig Zilveren Griffel-winnares Imme Dros en rijk geïllustreerd door meervoudig Gouden Penseel-winnares Annemarie van Haeringen.

 

Het grote zelfleesboekHet grote zelfleesboek

AVI meegroeiboek voor stoere zelflezers

Wat gaaf, je kunt lezen! Misschien heb je wel een geheim leesplek in huis. Of kruip je graag onder de dekens met een zaklamp en je liefste boek. Verboden te storen!

Dit AVI meegroeiboek van AVI START tot en met AVI E4 (en een beetje extra) is er speciaal voor alle stoere zelflezers. Het zit boordevol klassieke en nieuwe verhalen, strips, rijmpjes, liedjes, moppen en raadsels, gemaakt door bekende schrijvers en tekenaars. Alles zit erin: van herkenbare alledaagse dingen tot sprookjes en dierenverhalen. De avonturen van Vos en Haas, Piet en Riet, Pippi Langkous, Sjon en Sjaan, Jubelientje, Dolfje Weerwolfje en vele anderen lees jij zelf (voor)!

 

 

 

 

Ronja de roversdochter

Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren

Geef de Zweedse klassieker deze feestdagen door aan de volgende generatie!

Het avontuurlijke verhaal over Ronja, dochter van rover Mattis, is tijdloos. Uit afkeuring van de vete tussen haar familie en die van haar vaders aartsvijand, Borka, sluit Ronja vriendschap met Borka’s zoon. Als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder…

Een prachtig, met Zilveren Griffel-bekroond verhaal door Astrid Lindgren (ook bekend van Pippi Langkous), met mysterieuze en sprookjesachtige tekeningen van Ilon Wikland.