Kinderboekenweek 2017

4 t/m 15 oktober 2017

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek ‘Griezelen’. En daarom staan alle griezelig enge boeken deze week centraal! Wil je alvast in de griezel- en gruwelstemming komen? Bekijk hieronder onze nieuwste griezelboeken.

En… als je deze week een boek koopt in de boekenwinkel of online, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau! Dit jaar heeft Janneke Schotveld het geschenk geschreven. Daarnaast is er een speciaal lespakket samengesteld, met 60 lessen. Hier vind je meer informatie over dit pakket.

Tijdens de Kinderboekenweek worden er veel activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘griezelen’. Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Klik hier voor het complete overzicht. Ook ‘Meester van het Griezel’-Paul van Loon treedt tijdens deze week met zijn band op. Hier kun je de agenda vinden. Kun je niet genoeg krijgen van al het griezelen? Wees niet getreurd, want op 22 september opent een tentoonstelling in het Limburgs Museum over Paul van Loon en deze loopt door t/m 21 mei 2018!

 

Onze kerntitels

De Kerntitels van de Kinderboekenweek staan centraal in het lesmateriaal voor scholen. Hieronder vind je de titels die tot kerntitel zijn gekozen van Leopold, Ploegsma en Querido Kinderboeken.

 

De Grote Gevaarlijke Grompel van Claire Freedman

Muis, Hond en Poes gaan midden in de nacht op zoek naar een Grompel. Maar vinden ze er een? En is hij echt zo groot en gevaarlijk?

 

 

Trubbel de trol: De griezels van Bakstein

 

Trubbel de Trol: De Griezels van Bakstein van Reggie Naus

Als Trubbels mensenvrienden naar de grote stad gaan, smokkelt Trubbel zichzelf mee. Maar aangekomen in Bakstein verdwaalt hij al snel. En dan blijkt het in de stad minstens zo gevaarlijk als in de bossen! De Griezels van Bakstein zitten hem op de hielen…

 

 

 

Stranders

Stranders van Iris Stobbelaar

Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt.
Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden.

 

 

 

 

De Griezelbus 1

 De Griezelbus 1  van Paul van Loon

Stel je voor, je gaat op schoolreisje. Maar de bus die voor de school stopt, is geen gewone bus. Als de bus gaat rijden, vertelt schrijver Onnoval griezelverhalen. Eén van de passagiers heeft een akelig geheim… Durf jij in te stappen?

 

 

 

 

 

 

Prentenboeken voor de kleinste griezelfans

Willen de kleine kinderen ook mee-griezelen? Dat kan! Met deze twee prentenboeken voor mini-griezel- en gruwelfans is er aan gezellig bibberen geen gebrek.

Riphagen grootste griezel HB WT.indd

De grootste griezel van Loes Riphagen

Een opschepperige kleine spin denkt dat hij de grootste griezel is van de hele wereld. De slang, de tijger en de zwarte neushoorn vinden zichzelf veel enger, akeliger en gruwelijker. Maar wie klein is, moet slim zijn…
Een grappig verhaal vol gemene griezels die allemaal een koekje van eigen deeg krijgen.

 

 

Woezel & Pip: Spookjes van Guusje NederhorstWoezel & Pip; Spookjes

Het is herfst in de Tovertuin.
Woezel en Pip geven een spookfeest en al hun vriendjes mogen komen.
Samen willen ze Tante Perenboom en de Wijze Varen eens flink laten schrikken.
Wat een spannend feest!
Spoken bestaan niet, of toch…?