De Nationale Voorleesdagen 2018

Voorlezen is een feest! Daarom vieren we van 24 januari t/m 3 februari de Nationale Voorleesdagen. Wij van Kinderboekennieuws selecteerden de leukste, grappigste, spannendste en mooiste boeken om voor te lezen. Ze staan onderaan deze pagina op een rijtje. Wil je kans maken op een prachtig pakket met voorleesboeken? Speel dan mee met De Grote Nationale Voorleesdagen Bingo. En voor de fans van Job en Keetje is er een kortingsbon waarmee je tijdelijk  €5,00 korting krijgt op de vrolijke voorleesbundel van Lizette de Koning.

 

De Grote Nationale Voorleesdagen Bingo

Speel mee met De Grote Nationale Voorleesdagen Bingo en maak kans op een boekenpakket met Ik ben bij de dinosaurussen geweest, Ontbillenbijt, Dadoe, Het boek, Rambamboelie en Job en KeetjePrint de bingokaart hieronder uit, lees lekker veel voor, kleur de ballonnetjes in  (of streep af, plak stickers, zolang maar duidelijk is dat de opdracht voltooid is) en stuur de kaart naar ons op (per mail of per post). Eind februari 2018 maken we de winnaar van het boekenpakket bekend via facebook.com/Kinderboekennieuws. Winnaars krijgen bovendien persoonlijk bericht per mail. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

 

Job & Keetje kortingsbon

Het vrolijke voorleesboek van Job en Keetje staat vol innemende voorleesverhaaltjes voor peuters. Jeska Verstegen maakte de kleurrijke illustraties uit het boek. Om te vieren dat er in maart 2018 een tweede boek van de vrolijke peuters verschijnt, is dit eerste boek nu verkrijgbaar met € 5,00 korting. Hiermee krijg je die bingokaart vast snel vol! Lees hier een fragment uit het boek. En download en print de kortingsbon!

 

Voorleestips!

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdagen samen door een prentenboek bladert, voorlezen is altijd een feest. Bovendien heeft voorlezen een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom geven wij graag een aantal tips voor voorlezers.

1. Voordat je begint met voorlezen
Bekijk samen de voorkant van het boek en praat erover. Waar zou het boek over gaan? Wat is er allemaal te zien op de kaft?

2. Moeilijke woorden
Staan er moeilijke woorden in het boek? Vaak worden deze in de context van het verhaal wel duidelijk. Anders kun je het woord uitleggen, voorbeelden noemen en plaatjes in het boek aanwijzen.

3. Voorspel samen het verhaal
Vraag tijdens het voorlezen hoe het verhaal zou kunnen aflopen, of wat er op de volgende bladzijde zou gebeuren. Geef je kind gelegenheid om tijdens het voorlezen zelf iets te vertellen of te vragen en speel in op de reacties van je kind.

4. Hetzelfde boek vaker lezen
Lees en bekijk hetzelfde boek een paar keer. Kinderen begrijpen en herkennen iedere keer een beetje meer en dit geeft houvast.

5. Maak een ritueel van het voorlezen
Maak elke dag even tijd om voor te lezen. Bijvoorbeeld voor het slapengaan. Een vast moment maakt lezen tot een ritueel en iets vertrouwds.

6. Luisterboeken
Vind je het zelf echt niet fijn om voor te lezen, of is er een keer weinig tijd? Er is een ruim aanbod aan luisterboeken, neem hier eens een kijkje.

Veel voorleesplezier!