Nieuw in augustus!

In augustus verschijnen er weer spannende, grappige en mooie boeken, zoals deze zes hieronder. Welke boeken stop jij in je koffer deze zomer?

Thornhill (11+)

Intrigerende graphic novel

Ella is net verhuisd, het is 2017, en vanuit haar kamer kijkt ze uit op een groot vervallen huis, Thornhill. Ze denkt in de verwilderde tuin een meisje te zien, en gaat op onderzoek uit.
Parallel lees je het verhaal van Mary. Thornhill was een opvanghuis voor meisjes, en Mary was een van de laatste bewoners, toen het huis in de jaren tachtig werd opgeheven…

Thornhill is een spannend en spooky roman, voor de fans van Brian Selznick. Maar het gaat ook over vertrouwen, vriendschap en verraad. Een prachtig uitgevoerde roman, met paginavullende illustraties en een vertaling van taalvirtuoos Imme Dros.

 

 

 

 

Floor, goed geregeld! (8+)

Een nieuwe Floor!

Floor koopt een grote zak snoep voor een jarige klasgenoot. Maar de zak dicht laten tot het partijtje is wel heel erg moeilijk… En wanneer Floors vader 24 eieren in een broedmachine stopt in de hoop daar twee legkippen aan over te houden, krijgen ze de verrassing van hun leven!

Floor bedankt voor alles een regel, en altijd met een hilarisch resultaat! Als kind was schrijfster Marjon Hoffman een echte tekenaar, maar ze is uiteindelijk toch schrijfster geworden. Haar eerste boek, De regels van Floor, kwam uit in 2003. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken geschreven, allemaal even grappig! Over Floor verschenen al meer dan elf boeken. Een aantal daarvan werd getipt door de Nederlandse Kinderjury.

 

 

 

 

 

Moet je zien! (3+)

Wie wil er echt spelen?

Hé, wat ligt daar?
Egel begint te stralen. ‘Moet je zien!’
De tak is een zwaard, een kruk, een hengel. Maar zien Egels vrienden dat wel? Dan gaat het regenen. De tak wordt een tentstok, en nog veel meer…

Een vrolijk verhaal over vriendschap en verbeelding. Grappig gespiegeld voor kleine deugnieten, met humor voor 3-80 jaar. Van Milja Praagman, maakster van Ontbillenbijt en Prentenboek van het jaar 2013: Nog 100 nachtjes slapen. 

 

 

 

 

Het geheim van de gillende geraamtes (8+)

Langverwacht vervolg op Het geheim van de afgebeten vingers

Bij een kerkje in Rome staat een metershoog masker met holle ogen, een lange stenen baard en een wijd open mond.
De Mond van de Waarheid. Maar pas op! Wie liegt als hij zijn hand in die Mond steekt, is voorgoed zijn vingers kwijt. Tsjak! Daarover gaat Het geheim van de afgebeten vingers, het lievelingsboek van de negenjarige Luuk.
Hij is met zijn ouders op vakantie in Rome en wil nu eindelijk weleens weten wat er waar is van dat verhaal.
Diep in de nacht sluipt hij naar buiten, de donkere straten in van die oude stad vol geheimen…

Het geheim van de gillende geraamtes is na 27 jaar een vervolg op Het geheim van de afgebeten vingers, maar is ook zelfstandig te lezen. Schrijver Rindert Kromhout woonde twee jaar in Rome, maar tegenwoordig woont hij weer in Nederland. Veel van Rinderts boeken zijn vertaald, onder andere in het Duits, Deens, Zweeds, Frans, Spaans, Portugees, Catalaans, Italiaans, Japans en Koreaans.

 

 

De grootste griezel (3+)

Wie is de grootste griezel van het bos?

Het nieuwe prentenboek van Loes Riphagen gaat over een opschepperige kleine spin die denkt dat hij de grootste griezel is van de hele wereld. De slang, de tijger en de zwarte neushoorn vinden zichzelf veel enger, akeliger en gruwelijker. Maar wie klein is, moet slim zijn…
Een grappig verhaal vol gemene griezels die allemaal een koekje van eigen deeg krijgen.

Illustrator Loes Riphagen (1983) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Voor haar prentenboek Bij de neus genomen kreeg ze de Golden Pinwheel Award of Excellence en de Silver European Design Award. De grafische illustraties die ze maakte voor De grootste griezel zijn een collagetechniek, waarbij ze alle onderdelen geknipt heeft.

 

Een huis voor Harry (3+)

Nieuw onweerstaanbaar prentenboek van Leo Timmers

Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. In Een huis voor Harry is elke prent opnieuw een schilderijtje. Het is een echt feelgoodverhaal over verdwalen en weer thuiskomen. Een prachtig prentenboek voor iedereen die van katten houdt.