Nieuw in januari

Het nieuwe jaar staat voor de deur en het brengt een hoop mooie, nieuwe boeken! Van prentenboek tot voorleesboek en van kijkboek tot een surrealistisch leesboek voor 9+: er is voor ieder wat wils.

 

De jongen die met dieren schaatste van Edward van de Vendel en Beorn Nijenhuis

Een droom die uitkomt!

In 2006 werd de grote droom van topschaatser Beorn Nijenhuis werkelijkheid: hij deed mee aan de Olympische Spelen! Die droom begon toen hij als 8-jarige rondjes schaatste op het bevroren bosmeer vlak bij zijn huis in Canada. Zijn enige toeschouwers waren toen de dieren uit het omringende bos. Later, toen hij na heel veel trainen op de snelste banen ter wereld wedstrijden schaatste, dacht Beorn daarbij nog altijd hetzelfde als vroeger: Rondjes. Lucht. Adem. Nergens aan denken. Harder. Bochten. Harder. IJs. En de dieren kijken mee.

Met tekst door Edward van de Vendel en illustraties van Sanne te Loo is dit een prachtig lees- en kijkboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Over hoe Beorn Nijenhuis een van Nederlands beste schaatsers werd.

 

 

Ik ben je mama niet van Marianne Dubuc

Vertederend verhaal over vrienschap

Op een ochtend vindt eekhoorn Otto een groene bol met stekels voor zijn deur, en als die openbarst komt er een klein harig wezentje uit. ‘Mama!’ roept het meteen tegen Otto, maar Otto is zijn mama niet, en hij wil dat ook helemaal niet zijn. Hij neemt het hummeltje in huis, voor één nachtje, tot ze de moeder hebben gevonden. Maar dat blijkt veel moeilijker dan gedacht…

Prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar, van de maakster van onder meer ‘Hoera, er is post!‘ en ‘De leeuw en het vogeltje‘.

 

 

 

 

Panda op het potje van Studio Circus

Groot worden met Panda

Panda krijgt iets nieuws… Je kunt er heel veel mee. Het is een mooie hoed. En een fijn zwembad voor Muis en Muisje. Hondje kan eruit drinken. En er past heel veel speelgoed in!

Maar Pinguïn, Hippo en Vos doen er iets heel anders mee. Dat kan Panda ook!

Een vrolijk boekje voor ouders en hun peuters over het krijgen van een potje en zindelijk worden.

En ken je deze boeken van Panda al? ‘Groot en klein‘ en ‘Wat een superdag!

 

Daar ben je dan!

Voorleesplezier voor de allerkleinsten!

Van buitelende baby’s in buiken tot de eerste verjaardag, en van het krijgen van een babybroertje of -zusje tot het eten van beschuit met muisjes… alles zit erin! Met bekende en nieuwe verhaaltjes, versjes en prenten van auteurs en illustratoren als Jet Boeke, Dick Bruna en Nannie Kuiper.

Deze bundel boordevol babyverhalen is het ideale kraamcadeau voor nieuwe papa’s en mama’s.

Heb je oudere kinderen om voor te lezen? Klik hier voor nog meer mooie voorleesboeken!

 

 

Zaterdag van Saskia Halfmouw

Groot kijk- en zoekboek vol zaterdagplezier

Eindelijk! Het is zaterdag. Geen school! Je mag uitslapen. Als je tenminste niet vroeg hoeft te voetballen. Of naar de markt of supermarkt met om boodschappen te doen. Je gaat lekker een nieuw boek uitzoeken in de bieb. Of je duikt in het zwembad. Er is zóveel te doen op zaterdag. Beleef het mee op de vrolijke platen van Saskia Halfmouw. Herken je sommige mensen en dieren? Kijk of je ze kunt vinden in de volgende scène. Allemaal hopen ze dat er geen einde komt aan deze fijne dag!

 

 

 

 

Zeb. van Gideon Samson

Een ode aan de onbegrensde fantasie

In de klas van Juf Cato gebeurt van alles. Max en Ravi komen elkaar ’s nachts tegen in hun droom, Louise en Ziva ruilen van hoofd en Ozzie gaat met al zijn zakgeld naar een grapjeswinkel. Annabelle vraagt een kietelmachine voor haar verjaardag, Kat en Dex gaan op vakantie met zelfvliegtickets en Ruben ontdekt dat twee plus twee toch echt vijf is. En juf Cato? Die trouwt op 30 februari met de spreekbeurt van Lars. Iedereen mag komen, maar Ariane heeft nog nooit gedanst.

De elf tamelijk vreemde verhalen voor kinderen vanaf 9 jaar zijn op een bijzondere manier met elkaar verbonden. Een boek om te koesteren en om je keer op keer door te laten verrassen.