Nieuw in juni!

In juni verschijnen er weer een heleboel mooie, creatieve, leerzame en spannende nieuwe boeken. Bijvoorbeeld de zes hieronder. Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

Stempelen!  (voor iedereen vanaf 9 jaar) 

Hoe maak je stempels en wat kun je ermee doen

Druk je eigen stempel op kaarten, dagboeken, cadeaupapier, kleding… Met zelfgemaakte stempels maak je alles uniek en persoonlijk. En het is helemaal niet moeilijk!

In Stempelen! legt Gertie Jaquet stap voor stap uit hoe je zelf stempels maakt, van eenvoudige stempels voor beginners tot varianten voor gevorderden. Je hoeft er helemaal niet goed voor te kunnen tekenen: met een simpele vorm kun je al een prachtige stempel maken. En met een simpele stempel kun je cadeaupapier, etiketten, t-shirts, bordjes en ansichtkaarten een persoonlijk tintje geven.

 

Wereld Voetbal Atlas (8+)

Ontdek de wereld met de leerzame Wereld Voetbal Atlas!

Waar is Messi geboren en waar groeide Arjen Robben op? Waar ligt Uruguay, het land dat het eerste WK ooit won? En bestaat er ook een land waar niet wordt gevoetbald en waar ligt dat dan? Blader door dit prachtig uitgevoerde boek, met mooie kaarten van alle continenten en alle bekende voetballanden, en ontdek het!

In het boek staat links steeds een landkaart en rechts een geïllustreerd verhaal over dat land. Zo leren kinderen via voetbal van alles over de wereld. Leerzaam, vrolijk en gevarieerd. Met mooie tekeningen die vragen om vele keren herbekijken.

 

 

 

 

Pippeloentje (3+)

Pippeloentje is terug en hij is onweerstaanbaar lief

Pippeloentje mag dan een jong beertje zijn, hij doet wat jonge kinderen ook doen: pap eten, lekker gaan slapen (‘geef het beertje maar een zoentje, welterusten Pippeloentje!’), buiten spelen, stout zijn en zijn verjaardag vieren. Fleur van der Weel laat hem opgroeien in een warme, veilige wereld met liefdevolle berenouders en allerlei dieren waar hij eindeloos mee kan spelen.

In 1950 schreef Annie M.G. Schmidt het eerste versje over het beertje Pippeloentje voor de Kinderpagina van Het Parool. De verfrissende eenvoud sprak meteen aan en Pippeloentje is in boekvorm al bijna 60 jaar een succes. Door de hartveroverende prenten van Fleur van der Weel is deze voorleesklassieker weer als nieuw.

 

Te waar om mooi te zijn (15+)

Een adembenemende zoektocht naar vrijheid

Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt.
Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

Te waar om mooi te zijn is een overrompelende adolescentenroman over zelfmoord, vrijheid en liefde. Roxanne Wellens (1998) wandelde in haar eentje de pelgrimsroute naar Compostela en trok naar Nepal om er vrijwilligerswerk te gaan doen. Inspiratiebron voor dit auteursdebuut is haar eigen zoektocht naar vrijheid, en de dood van haar grootouders. Drie van de vier pleegden zelfmoord.

 

 

 

 

 

Zomerverhalen (5+)

Met deze kleurrijke voorleesbundel kom je snel in zomerse sferen!

Pippi, Emiel, Lotte, de kinderen van Bolderburen… Ze komen allemaal langs in deze vrolijke bundel met verhalen van Astrid Lindgren, afgewisseld met sprookjes.
Geïllustreerd in kleur, met illustraties van o.a. Björn Berg en Ilon Wikland.

Astrid Lindgren kreeg talloze bekroningen voor haar werk, waaronder de Hans-Christiaan-Andersen-Medaille en de Zweedse Staatsprijs voor Literatuur. In Nederland won ze driemaal een Zilveren Griffel, voor Lotta uit de Kabaalstraat, De gebroeders Leeuwenhart en Ronja de roversdochter.

 

 

 

 

 

Ossip en de onverwachte reis (4+)

Grote ontdekkingstocht van een klein mannetje

“Hé, wat is dit?’

En waar gaat het naartoe?”

In Ossip en de onverwachte reis vindt kleine, nieuwsgierige Ossip een rode draad, die hem een onverwachts avontuur oplevert.

Dit nieuwe prentenboek van drievoudig Gouden Penseel-winnares Annemarie van Haeringen is een verrassend verhaal over ontdekken en vriendschap.

 

 

 

 

De Gorgels Kleurboek (4+)

Kleuren met de Gorgels!

Voor alle Gorgel-fans is er nu dit prachtige kleurboek met stickers, boordevol mooie, grappige en spannende platen uit het bekende boek. Geef de wereld van de Gorgels kleur, samen met Bobba en zijn vriendjes.
Joebelabambam!

De Gorgels is een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van cabaretier Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas. Voor de allerkleinsten maakten ze in 2016 het prentenboek De wereld van de Gorgels.

Jochem Myjer
is een van ’s lands grootste en meest geliefde komieken. Hij verwierf faam vanwege zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties. Sinds 1998 speelt Jochem voor uitverkochte zalen, tot de nok toe gevuld met jong en oud. Voor zijn kinderboek De Gorgels won hij in 2016 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.