Nieuw in november!

Het einde van het jaar nadert en de dagen worden steeds korter. Tijd om een goed boek te lezen! Hier zetten we zes fijne titels voor de novembermaand op een rijtje. Veel leesplezier!

 

Het allerleukste voorleesboek van MuisHet allerleukste voorleesboek van Muis (2+)

Zes voorleesverhalen in één dik boek!

Muis en haar vriendjes hebben altijd pret. Ze beleven de leukste avonturen. In dit nieuwe boek lees je mee met zes vrolijke verhalen over Muis en haar vriendjes in het nieuwe boek van Lucy Cousins. Het is een boek vol kleine, herkenbare grapjes en tekeningen met heldere lijnen en kleuren. Ook dit boek mag niet ontbreken voor fans van Muis!

 

 

 

 

 

omslag_voorleesboek.inddHet grote Pim en Pom voorleesboek  (4+)

Humoristische voorleesverhalen met originele illustraties van Fiep Westendorp

Elke dag beleven Pim en Pom weer een nieuw avontuur. Van kamperen of het verjagen van een muis tot verliefd worden en een reis naar de maan! En elk avontuur eindigt veilig thuis in de mand, nadat ze sardientjes hebben gekregen van de Vrouw. Maar op een dag heeft de Vrouw opeens een vriend – een vriend die een hekel heeft aan poezen! Die man moet zo snel mogelijk de deur uit gewerkt worden. Pim en Pom komen in actie!

 

 

 

 

 

 

Dirk Kuyt - Het ultieme fanboekDirk Kuyt – Het ultieme fanboek (8+)

Schitterend fanboek voor de jeugd over de glansrijke carrière van Kuyt

Met drie doelpunten zorgde hij er zelf voor dat Feyenoord voor het eerst in 18 jaar weer kampioen van Nederland werd. Nog geen twee dagen later maakte Dirk Kuyt bekend zijn prachtige carrière af te sluiten. Dirk Kuyt begon bij de amateurs van Quick Boys in Katwijk en werd pas op zijn 18e ontdekt door FC Utrecht. Sindsdien heeft hij ook gespeeld voor Feyenoord, het Nederlandse elftal, Liverpool F.C. en Fenerbahçe S.K., waarna hij zijn voetbalcarrière eindigde bij Feyenoord.

Dit boek vol met mooie actiefoto’s is een must-have voor alle voetbalfans die meer willen leren over één van de grootste Nederlandse spelers en zijn neerslagen en overwinningen op het veld.

 

 

 

 

Als de sterren zingenAls de sterren zingen (8+)

Een wereld vol avontuur, heldenmoed en sterrenstof om in te verdwalen

Niet eerder gepubliceerde én bekende verhalen van Tonke Dragt zijn gebundeld in dit avontuurlijke, sprookjes- en raadselachtige boek. Met verhalen gerangschikt in vijf thema’s (sprookjes, sagen, raadselverhalen, spannende avonturen en betoverende nachtverhalen) zit er een mooi verhaal bij voor iedere lezer! De verhalen worden aangevuld door collages en prenten, gemaakt door Tonke Dragt zelf.

Bovendien biedt deze bundel een uniek inzicht in Tonkes creatieve geest: hoe deze verhalen ontstonden, wanneer Tonke ze schreef en waar haar inspiratie vandaan kwam.

 

 

 

 

 

 

SchrootSchroot (10+)

Stoere jeugdroman voor jongens en meiden

De autosloperij waar Rico’s vader werkt gaat failliet. Rico mag nu niet meer op het autokerkhof komen, waar hij altijd avonturen beleefde met zijn oudere broer. Die is nu volop aan het puberen, dus heeft meer aandacht voor andere dingen. Gelukkig ontmoet Rico Cath, urban explorer, ze maakt vlogs vanaf verboden plaatsen in de stad. Samen ontdekken ze dat het terrein niet alleen wordt bezet door autowrakken…

Het nieuwe boek van Danny De Vos

 

 

 

 

 

 

 

Grote gevoelens

Grote gevoelens (12+)

Grote namen en onderwerpen uit de psychologie dichtbij gebracht

In de lessen psychologie van meneer Swart komen de belangrijkste onderwerpen uit dit fascinerende vakgebied aan bod: autoriteit & geboortevolgorde, genen & opvoeding, gender & seksualiteit, problemen & therapie, onthouden & vergeten, moed & veerkracht. Onderwerpen die, veel meer dan de leerlingen aanvankelijk vermoedden, met hun eigen levens te maken hebben. Een ontdekking die ook de lezer zal doen!

In dit boek van Janny van der Molen lees je over het gedachtegoed van psychologen en psychiaters als Sigmund Freud, Carl Gustaf Jung, Stanley Milgram, Margaret Mead, Philip Zimbardo, Douwe Draaisma en vele anderen.

Een boek vol verhalen dat de grens tussen fictie en non-fictie overstijgt, boeiend voor alle lezers vanaf 12 jaar, ook voor volwassenen!